fredag, december 09, 2005

Trendspotting för Internetåret 2006

Nedan följer en del punkter jag vill highlighta som jag tror kommer ha mycket stor impact under 2006. Enjoy!


2006 kommer vi på allvar att se nästa generations fildelarnätverk som är ordentligt krypterade och skyddar användarens identitet nästan till 100%. Så kallade ”darknets” kommer helt klart då incitamentet att kunna fortsätta ladda ner musik och film gratis är så pass stort. Olaglig fildelning är enligt mig en katt och råtta utveckling där råttorna kommer att vara för många och för kreativa för att bli infångade. Intressant är att se var brytet ligger, alltså där så pass många av de superanvändarvänliga fildelarprogrammen stängs ned och bara de mer svåranvända programmen blir kvar. I detta skedet kommer möjligtvis legal nedladdning att lyckas ta lite vettiga marknadsandelar.

iTunes kommer att skopa hem säkert 90% av all laglig nedladdning globalt både på musik och film ett tag till framöver. Lokala aktörer överskattar grovt sina positioner när väl iTunes förankrar sig djupare. Vi bryr oss mindre om vi köper musik, film eller tv av Slobodan broadcasting, iTunes, TV4 eller Viasat i framtiden. Varumärket, hypen, word of mouth, enkelhet, bredd i arkiv, exklusivt material och pris kommer att vara så mycket mer avgörande än geografi när nuvarande lokala distributionsmonopol raseras. 2006 blir ett mycket intressant år och startskott för en global konvergens mellan, kanaler, distributionsplattformar, artister, produktionsbolag osv. Vem som kommer ut on top återstår att se…

Rich Media kommer att explodera på webben 2006 globalt. Främsta användandet kommer att vara för annonsering men även i stor utsträckning för pedagogisk information och pre-sales demonstrationer etc. På ett par års sikt tror jag att detta kommer ha enorma effekter på utbildningar och e-learning när audio och video blir så jäkla effektivt och lätt tillgängligt.
Ta en titt på Googles Adwords Learning Center här som exempel med Macromedia Breeze presentationer och små quizzar efter varje.
http://www.google.com/intl/sv/adwords/learningcenter/

Om säg 5 år tror jag att valet som idag att gå privat universitet i London för en kall miljon för en utbildning eller flytta till lund 4 år kommer att ha en stor konkurrent i möjligheten för elever att enrolla på Harvard eller Yale direkt och få alla lektioner streamade i realtid där de även kan posta frågor till läraren och få tutoring i realtid för att sedan ta quizzar. De läroverk som äger den bästa kunskapspoolen kommer att kunna serva en global marknad törstande efter kunskap till ett rimligt pris på distans. Där eleven kan plugga hemifrån samt snabbt ladda ner senaste lektionerna som video eller podcast rakt ner i sin iPod Video (version 2008!) och plugga Harvard Law School på bussen!

Apple släpper en iPod Phone som blir riktigt grym år 2006. Snopet för Motorolas Rokr som enligt alla som provat den proklamerat att den sög purjo. Aktien kommer dra som ett troll när Wall Street får insupa potentialen i en sådan lur för the cool crowd.
IP-Telefoni kanske blir ännu mer etablerat år 2006. Men de flesta har slutat bry sig för det är endå en ganska tråkig teknologi som mest handlar om kostnadsbesparingar och lite nifty attribut för företag med virtuella växlar o PBXar. Skype kommer att va poppis men minska i allure. Vi kommer se Skype som ett naturligt standardprogram att snacka med folk och inget mer.

IP-TV och Internet TV kommer att bli en succé 2006. Men inte på det sättet som kommersiella krafter hoppas. Som vanligt vill kommersiella aktörer trycka på konsumenter vad, hur, när och på vilket sätt de ska se saker. Detta är förlegat och kommer att krascha totalt. Vissa kommer få det rätt från början och resten kommer få kasta allt och göra om. Det syns snabbt när man lyssnar på tänket från bolag som tror de kan ta 25kr för att se en repris av Blåljus eller Idol på webben som gick gratis på TV dagen innan. Idiotiskt….


Jag sällar mig till skaran som tror att 2006 läggs grundbultarna till vad som kommer att förändra Internet för evigt med Web 2.0 utvecklingen. Grovdraget kan man säga att de viktigaste programmen vi idag kör direkt på vår dator kommer att köras i olika utformningar direkt på Internet med exakt samma känsla och stil. En mjuk faktor jag brukar lystra efter är ”hur viktigt är Internet för alla”. Alltså hur beroende är folk av access och vilka saker gör att Internet är viktigt för dem. Idag är mail, sök och nyheter samt intresseinriktade program antagligen de största sakerna. Med web 2.0 kommer Internet att lägga grunden för att gå förbi mobilen som vår absolut viktigaste ”grej” som vi behöver ha nästan konstans access till. Inom ett par år kommer man höra liknande ljud som hörs när någon får hela sin telefon raderad ”mitt liv va i den där” på Internet. Får man alla sina inställningar och information raderad om 3 år på Internet är man nog riktigt rökt! Vi kommer alla att bli ”Lunarstormare” rent behovsmässigt inom några år när alla tänkbara program och processer flyttar ut på webben och ger dig total access från vilken dator som helst i världen så länge den har access till Internet.

AJAX är programspråket som kommer göra mycket av utvecklingen ovan möjlig. Jag räknar med att det kommer nya och ännu bättre program som ger nya skjutsar för denna utveckling under 2006.

Om Google är King, kommer Consumer Generated Content att bli King Kong!
De flesta ser detta redan nu, de som är i skottgluggen som traditionella journalister och media försöker döda denna utveckling men det är redan för sent. Surfare vill vara aktiva, dela med sig och ta del. The power of the masses är överlägsen all annan informationsskapande. De problem och nedsidor som uppstår kommer även dessa att ses som barnsjukdomar och försvinna via innovation. Jag är rätt säker på detta av det enkla skälet att uppsidan är så enorm att de bästa hjärnorna naturligt kommer att dra sig till dessa problemlösningar.

Wikipedia kommer väl att bli någon form av frontrunner här och kommer under 2006 att ta plats i allas medvetande på allvar. Men även kring Wikipedia kommer andra ämnesorienterade tjänster att växa i astronomisk takt med miljoner postade inlägg i månaden på hundratals olika språk samtidigt inom matlagning, restips, affärsjuridik osv. Fototjänsten Flikr och virtualtourist.com är bara några exempel. Medielandskapet kommer långsiktigt att gå under och byggas upp igen med nya modeller som förebilder. Grundstenarna eller spåren till detta läggs på allvar under 2006.online annonsmarknaden kommer leads att bli ett mer vedertaget begrepp och ett köp och sälj begrepp där mycket pengar kommer att byta ägare. Då större bolag med större och komplexare produkter nu på allvar kommer att satsa på marknadsföring och sälj direkt via webb kommer man att arbeta med att låsa upp potentiella kunder i form av leads. En stor produkt som kräver personligt sälj och en demo startar med information och ifyllnad av blankett samt kreditprövning på webben. När detta är klart har en lead skapats som bolaget är beredd att betala riktigt mycket pengar för då intäkten per kund vid försäljning vida överstiger mycket av det krimskrams som säljs på webben idag. Kredit, bostadslån, bilköp och liknande produkter blir vanligare.Sony kommer att ha sitt absolut svåraste år någonsin. Man ligger fel i nästan varje marknad. Folk missförstår tesen att varumärke blir viktigare.Det blir viktigare för dem som inte konkurrerar på pris, av det enkla skälet att en allt större grupp människor skiter fullständigt i just varumärke då innovativa branschkrossare idag trycker ut högkvalitets no-name brands inom branscher som varit totalt befriade från sådan konkurrens tidigare. Vi köper mer och mer high end produkter direkt från sydkoreanska eller kinesiska varumärken eller vanliga OEM märken från netonnet eller SIBA. Vi eftersträvar enbart ett fåtal hypade varumärken i vår portfölj som kanske en iPod, en Gucci väska eller liknande. Men dessa köper vi för pengarna vi sparade när vi köpte en plasma för 15.000kr istället för Sonys som kostade 39.000kr.
Sony PSP och Sony PS3 kommer säkerligen att bli bra produkter med bra intäkter men det räcker knappast för ett så stort bolag som Sony.

Öppna API är en underbar trend på webben som kommer att ta ordentlig fart 2006. Med detta menas att stora företag öppnar upp sina program eller kod för tredje parts utvecklare att antingen utveckla system åt sig själva som förbättrar deras användning av andras program, eller att de har friheten att vidareutveckla fram nya features, tjänster och processer för andras program som de sedan kan sälja eller erbjuda programmets användare. Chatprogram, Skype, Google och andra stora användarprogram kommer att tillföras en flora av nya funktioner och add-ons som kommer att gynna användaren och skapa massa kul och nyttiga grejor.

Mash-ups kommer att bli riktigt ballt under 2006. Detta är oftast en förlängning av öppna API där folk slår ihop och implementerar en tjänst rakt in i en annan. Karttjänster och informationstjänster är ett utmärkt exempel, men möjligheterna här är enorma när olika sorters information hittar användarsynergier mellan varandra genom att knyta ihop och integrera sina tjänster så skapas enormt häftiga tjänster för oss användare. Jag kan inte gissa mig till hälften av vad som kommer här men ketchup korken är borta så jag väntar bara på den kreativa effekten som komma skall.


3rd party products – Apple har lett utvecklingen här genom att direkt eller indirekt lyckats få en lång svans av high end producenter att utveckla grymma add-on produkter och tjänster till deras egna produkter. Detta stärker varumärket och produkten något helt enormt och fler kommer att försöka skapa denna informella underleverantörsstruktur i framtiden då hävstången är enorm. Det finns säkerligen tusentals olika roliga och grymma produkter för iPods idag, och mer kommer det bli. Nyttan ligger här i att rätt bolag utvecklar rätt delar. Bättre att Harman Kardon och Bose utveckla de grymmaste externa ljudanläggningarna till iPods än att Apple försöker sig på att vara allt för alla. Tycker det finns likheter här med koncernutveckling mellan 80 och 90 talet där Volvo och PG Gyllenhammar i spetsen ägde massa underleverantörer eller gjorde allt inhouse. Ericsson och Nokia har själva tidigare provat sig fram genom att utveckla add-ons MP3 spelare, skins och clip on digitalkameror. Just mobilbranschen skulle kunna ha enorm nytta av att få med och knyta upp riktigt duktiga specialister inom olika områden som fattar sin nische och vad som gäller här och låta dem producera add ons och hippa produkter istället för Ericssons trötta ingenjörer!

Gawker har som ingen annan lyckats med kommersiella bloggar med olika ämnesinriktning. Räkna med minst 5 nya ämnesbloggar och global besökskrets under 2006. Jag räknar kallt med att de är uppköpta innan nästa år går mot sitt slut. Frågan är bara när big brains kommer att smälla upp en liknande konstellation i Sverige nu när ad spend per besökare går upp så förbannat på Internet att det går att räkna hem content modeller så länge man kan säkra ordentligt med ämnesorienterade besökare.

Multi-funktions USB – kanske är det mer jag som hoppas och drömmer här. Men idag finns nu USB pinnar för en rad olika funktioner. Minne, WLAN, TV tuner, MP3 spelare, IP telefon osv osv. Jag skulle enormt gärna vilja ha en 10GB USB pinne med exakt ALLA grejor i samma pinne så man alltid har allt med sig oavsett vad man behöver för tillfället! På 10-20GB skulle DVD och nästa generations DVD skivor bli relativt begränsade i nytta. Vilket de redan känns som idag…

59 Comments:

Blogger Plasma TV Center said...

I just came across your blog and wanted to drop you a note telling you how impressed I was with the information you have posted here.
I also have a web site & blog about cheapest plasma television
so I know what I'm talking about when I say your site is top-notch! Keep up the great work!

12:54 em  
Anonymous joel said...

mp3 is the latest and the most popular audio format that is used now. This acronym stands for MPEG layer 3. It is a compressed audio format with a compression rate of up to 12:1. The sound quality of the audio in this format is very high.
best mp3 encoder
mp3 Maestro

7:29 fm  
Anonymous joel said...

I enjoyed your blog, if you are interested in the mp3 world of music link below.
best mp3 hard drive players
mp3 Maestro.

11:08 fm  
Anonymous joel said...

Convert AVI vcd dvd mpeg rm ram rmvb to mp3 (PRWEB) Video to mp3/web extract is a powerful tool for video file to mp3 wav conversion.
bosanska mp3 muzika
mp3 Maestro.

1:09 em  
Anonymous joel said...

I enjoyed your blog, if you are interested in the mp3 world of music link below.
car mp3 player portable
mp3 Maestro.

4:40 em  
Anonymous Sofia said...

I also enjoyed your blog!

1:12 em  
Blogger meow said...

hey nice blog, remember to visit my blog at Keyword Scraper

3:37 em  
Anonymous Alberto Gevara said...

astrology
beiragazzifoto
bricchetti
bruschetta
cambiolavoro
compatibilecanon
componentvideocable
corsocanto
dalida
everwood
festaprimavera
flasher
frankmarocco
gajasboas
hotelvalenzia
impiantometano
kawasakiit
large-header.jpg
lentidiingrandimento
logitechquickcam
main.css
mappastradalepiemonte
maremagnum
maturahairy
monitor15
motocoltivatoreattrezzogiardino
perlebigiotteria
produzioneintegratorealimentare
ragazzalimbiate
renneslechateau
risparmibanca
saggiobreveglobalizzazione
serverfarm
sessoconanimaliit
shemalecocks
soluzionebusinessmanagement
sonyericcson
storiavinoterapia
trademarketing
turismoitinerante
ultimaestrazionesuperenalotto
un-attimo.gif
venditacolonnesonore

2:34 em  
Blogger joeytheo07448447 said...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

7:38 em  
Anonymous Anonym said...

Hi
xanax cheap xanax buy xanax online phentermine buy phentermine online phentermine cheap tramadol buy tramadol online tramadol cheap levaquin buy levaquin online levaquin cheap lnorvasc buy sex online babe online casino online casino online
lroulette online blackjack online lpoker online phentermine online xanax xanax buy phentermine phentermine buy phentermine cheap
for fun

3:30 fm  
Anonymous Anonym said...

its here

phentermine search
phentermine
tramadol
cialis

9:09 em  
Anonymous Anonym said...

Phentermine
Phentermine search
Ringtone search
Tramadol
Phentermine
cialis

4:45 fm  
Anonymous Anonym said...

Hello
live chat
Good job.....thanks.....Must be a reason to find friends in your area! Try my page....
Try to find

5:02 em  
Anonymous Anonym said...

Search engines try it

Casino
viagra
tramadol
cialis

11:09 fm  
Anonymous Anonym said...

Latest news. Viagra, cialis

viagra
cialis
tramadol

7:37 fm  
Anonymous Anonym said...

Hi. Use this search engine for best result: TFOsearch Find all you need in your area!
for fun

10:53 fm  
Anonymous Anonym said...

cable internet phone tv


Hi, just wondering if anyone has ever tried SKYPE for telephone calls over the internet?? A pal of mine says it's brilliant and works out much cheaper than conventional calls, just wondered if anyone else has signed up for it?

8:54 fm  
Anonymous Anonym said...

make a phone call from the internet
Hi, great blog by the way - didn't think you'd mind me posting this anonymously - as you do allow anonymous posts ;-).

Anyone tried this Skype program yet for free telephone calls over the internet? A guy at work uses it all the time and because he signed all his friends and relatives up he saves a fortune on his calls. Might be worth a go.

Good luck with the blog


.

10:34 fm  
Anonymous Anonym said...

skype
Hi, great blog by the way - didn't think you'd mind me posting this anonymously - as you do allow anonymous posts ;-).

Anyone tried this Skype program yet for free telephone calls over the internet? A guy at work uses it all the time and because he signed all his friends and relatives up he saves a fortune on his calls. Might be worth a go.

Good luck with the blog


.

10:47 fm  
Anonymous Anonym said...

I had tried ViARGA and that was really cool... Now I know everything's gonna be ok. and you?
I look for here:

valium
buy levitra
phentermine

sorry... just wanted to write something at first time..............

4:33 em  
Anonymous Anonym said...

I play in On line Casino here. Its interesting.

casino
online casino
phentermine

10:41 fm  
Anonymous Anonym said...

It's a real show............ Try to find sexy partner in your area !
- JOIN FREE - After free registration you can have unlimited access to the huge adult source.
ATTANTION ! Adult only !...... http://bestnow4you.tripod.com.....
You won’t believe your eyes, see the World’s best girls HERE!

4:54 em  
Anonymous Anonym said...

For Greetings give sweets!
The amateur of Sex and Health
Welcome to sexy teens | movie pages | picture pages | webcam movie | adult friend finder.
Here pages devoted to health are published.
It is the large search robot, which can help to receive this or that information and as to get this or that goods! Tramadol | Xanax | Phentermine | Buy Xanax | Xanax and all that is necessary.
See you soon!

7:43 em  
Anonymous OnlinePharmacy said...

5SzaMW Your blog is great. Articles is interesting!

11:59 fm  
Anonymous buy blue phentermine capsules said...

fPvuSA Wonderful blog.

8:09 em  
Anonymous drug false meridia positve test said...

Wonderful blog.

9:21 em  
Anonymous christi corpus hotel motel said...

Magnific!

9:47 em  
Anonymous name said...

Magnific!

9:23 em  
Anonymous bus tour london to southwest england said...

Good job!

10:12 em  
Anonymous decemberists tour 2005 said...

Magnific!

3:57 em  
Anonymous  said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

7:24 fm  
Anonymous ringtones said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

10:39 fm  
Anonymous  said...

Thanks to author.

2:29 em  
Anonymous asp entry levitra mt tb thistrackback said...

WJIL2n Magnific!

7:43 em  
Anonymous free ringtones for dis said...

Hello all!

8:11 em  
Anonymous Anonym said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

10:07 em  
Anonymous Anonym said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

12:05 fm  
Anonymous Anonym said...

maste kolla:)

5:24 fm  
Anonymous Anonym said...

Erectile Dysfunction online pharmacy guide helps you find the right place to buy meds such as cialis, levitra and overall safe viagra online or generic.

Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


The best offers among online pharmacies. The most reputable online drugstore. Buy Cialis online.


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


All about Cialis. View complete and up to date Cialis information - part of the Drugs.com trusted medication database.
Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Generic Cialis Cheap . FDA approved Health product. Cheapest prices ever!
Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Cialis


Generic CialisGeneric Cialis SoftGeneric LevitraTrial PacksGeneric ViagraGeneric. Generic Cialis $1.61 $1.94, Generic Levitra $1.67. Generic Kamagra.
Cialis

6:00 em  
Anonymous Anonym said...

[url=http://www.hugalliance.com/wp-content/themes/vispa/]Buy Generic Cialis[/url]

2:28 em  
Anonymous Anonym said...

Generic Viagra is used to increase blood flow to certain areas of the body, as a muscle relaxant and as a male impotence or erectile dysfunction treatment. Generic Propecia is a one-a-day, FDA-approved, treatment for male pattern hair loss at the crown or in the middle of the scalp (androgenetic alopecia). Viagra is the world renowned medicine for erectile dysfunction and most men have forgotten they ever had a problem with erections after its use. Take it on empty stomach and it will work in 30 minutes. Erections can be achieved on stimulation.

9:32 fm  
Anonymous Anonym said...

A man who dares to decay one hour of age has not discovered the value of life.

[url=http://westsideaviary.webs.com/apps/profile/profilePage?id=54280822]Mark[/url]


Jessica

9:02 em  
Anonymous Anonym said...

We should be chary and perceptive in all the advice we give. We should be especially careful in giving opinion that we would not think of following ourselves. Most of all, we ought to escape giving advise which we don't mind when it damages those who depreciate us at our word.

tapco

[url=http://tapco-70.webs.com/apps/blog/]tapco[/url]

3:17 em  
Anonymous Anonym said...

To be a noble charitable being is to be enduring a kind of openness to the mankind, an cleverness to guardianship unsure things beyond your own manage, that can lead you to be shattered in unequivocally exceptionally circumstances for which you were not to blame. That says something uncommonly impressive relating to the condition of the righteous life: that it is based on a conviction in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a jewel, something rather feeble, but whose acutely particular handsomeness is inseparable from that fragility.

4:16 em  
Anonymous Anonym said...

Work out ferments the humors, casts them into their adapted channels, throws eccentric redundancies, and helps feather in those hush-hush distributions, without which the fuselage cannot subsist in its vigor, nor the incarnation dissimulate with cheerfulness.

4:28 em  
Anonymous Anonym said...

n every tom's existence, at some dated, our inner foment goes out. It is then break asunder into passion at hand an face with another human being. We should all be glad for the duration of those people who rekindle the inner spirit

6:16 em  
Anonymous Anonym said...

In everyone's existence, at some pass‚, our inner pep goes out. It is then burst into zeal by an encounter with another magnanimous being. We should all be under obligation for those people who rekindle the inner inclination

11:27 fm  
Anonymous Anonym said...

In the whole world's sustenance, at some dated, our inner throw goes out. It is then burst into zeal beside an be faced with with another hominoid being. We should all be glad quest of those people who rekindle the inner inspiration

10:54 em  
Anonymous Anonym said...

Best prise for generic pill cozaar
[url=http://buycozaar.groupsite.com]Buy Cozaar [/url]buy pfizer cozaar online
[url=http://my.opera.com/BuyCozaar/blog/2010/08/03/buy-cozaar-online-buy-cheap-losartan-25-50-100mg-0-69-per-pill]Buy Cozaar online [/url] buy cozaar online in generic cozaar with money order cozaar for cheap buy cozaar overnight
generic cozaar samples buy cozaar phuket buy cozaar without prescription bingo buy game online cozaar
buy cheap purchase uk cozaar buy cozaar south africa generic cozaar discount http://my.opera.com/BuyCozaar/blog/2010/08/03/buy-cozaar-online-buy-cheap-losartan-25-50-100mg-0-69-per-pill generic cozaar vega buying cozaar in usa south beach diet buy cozaar http://buycozaar.groupsite.com buy cozaar in toronto instant cheapest cozaar can i make generic cozaar

10:43 em  
Anonymous Anonym said...

Order Cipro Online no Prescription [url=http://buyciproonline.groupsite.com]Buy Cipro Online[/url] buy Cipro without prescription Cipro best price sildenafil Buy Cipro Online No Prescription cheap order prescription Cipro kamatra vs generic Cipro http://buyciproonline.groupsite.com buy Cipro online href generic Cipro sale [url=http://dangersofmixingCiproandalcohol.groupsite.com
]buying Cipro in new zealand
[/url] generic Cipro meltabs drug Cipro without prescription cheap Cipro generic name wikipedia
kamagra suhagra generic Cipro cheap generic overnight Cipro http://Ciprodosagerecreational.groupsite.com
buy and purchase Cipro online

2:41 em  
Anonymous Anonym said...

интим знакомства в полтаве интим знакомства вологда [url=http://posterous.com/people/4woRc6jyTZUl]интим знакомства доска объявлений
[/url] интим знакомства в красноярске одноклассники интим знакомства интим знакомства орел знакомства без регестрации интим http://posterous.com/people/4woRc6jyTZUl интим знакомства старый оскол покупаю продаю знакомство интим

12:06 em  
Anonymous Anonym said...

As your conviction is strengthened you will unearth that there is no longer the dire to have a discrimination of control, that things thinks fitting bubble as they see fit, and that you discretion surge with them, to your fantabulous gladden and benefit.

[url=http://petitelectromenager.eu]Sorbetières[/url]
Fours micro-ondes

5:58 em  
Anonymous Anonym said...

Download Resident Evil: Afterlife Movies [url=http://www.prlog.org/11007189-download-resident-evil-afterlife-full-movie-divx-hi-divx.html] Downloads Resident Evil: Afterlife [/url] Resident Evil: Afterlife Full Lenght Movie In Dvd Format
Wall Street: Money Never Sleeps Film Awards [url=http://www.prlog.org/11007173-download-wall-street-money-never-sleeps-full-movie-2010-dvdhdts.html] Free Wall Street: Money Never Sleeps Divx [/url] Download Wall Street: Money Never Sleeps Films

10:09 em  
Anonymous Anonym said...

baby justin bieber music video download [url=http://connections.blackboard.com/people/3874b3d09b]oh baby justin bieber song download [/url] download video justin bieber baby ft. ludacris

11:29 fm  
Anonymous Anonym said...

where can i download Tangled download Tangled divx [url=http://connections.blackboard.com/people/4e90e1f755]how to watch Tangled online [/url] Tangled movie summary Tangled movie full movie
The Next Three Days movie dvd The Next Three Days download movie [url=http://connections.blackboard.com/people/1bcbf96495]The Next Three Days film premiere [/url] The Next Three Days movie pictures
download Hawke hd Hawke official trailer [url=http://connections.blackboard.com/people/f1d76d7e65]Hawke film reviews [/url] Hawke movie online
where to download Ramona and Beezus Ramona and Beezus full [url=http://connections.blackboard.com/people/7c096c34f0]Ramona and Beezus divx [/url] the Ramona and Beezus trailer
download Knucklehead online Knucklehead film online [url=http://connections.blackboard.com/people/3589175801]Knucklehead movie screenshots [/url] Knucklehead preview

11:47 em  
Anonymous Anonym said...

The Back-up Plan
lost [url=http://connections.blackboard.com/people/a3e151fd51]The Back-up Plan
movie stream[/url] The Back-up Plan
movie online
Kick-Ass
poster [url=http://connections.blackboard.com/people/6693c936aa]download Kick-Ass
online[/url] where to download Kick-Ass
movie
watch Furry Vengeance
hd [url=http://connections.blackboard.com/people/f06de2c308]watch Furry Vengeance
movie hd[/url] Furry Vengeance
review
download A Nightmare on Elm Street
online [url=http://connections.blackboard.com/people/ac13ad5e7a]A Nightmare on Elm Street
film website[/url] A Nightmare on Elm Street
dvd
watch Preachers Kid
megavideo [url=http://connections.blackboard.com/people/bbcf2f72d8]length of Preachers Kid
film[/url] Preachers Kid
movie hd download

4:40 em  
Anonymous Does Extenze Really Work said...

I detta skedet kommer möjligtvis legal nedladdning att lyckas ta lite vettiga marknadsandelar.

9:09 fm  
Anonymous Extenze said...

You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

7:18 fm  
Anonymous Anonym said...

Helo ! Forex - Работа на дому на компьютере чашка кофе насладиться ситуации есть свободные деньги, пройти регистрацию forex [url=http://foxfox.ifxworld.com/]forex[/url]

3:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home